2-2017 - Šibenik

Zapisnik sa sastanka održanog za vrijeme održavanja ORC Prvenstva Hrvatske

 

Sastanak je održan: 04.11.2017.
Nazočni: Ivan Drinković, Jan Winkler, Jurica Novak, Robert Sandalić, Zrinka Grancarić, Davor Zanini, Damir Desabota, Ana Gojčeta, Luka Šangulin, Andrej Šooš Maceljski, Denis Marinov, Luka Jerčić, Hrvoje Duvančić
Gosti: Karlo Kuret (One), Jadran Lukas & Klaus Diederich (Fever), Filip Zoričić (Branko), Denis Vukas (Dubrovnik)
Predstavnici: Mareus II, Yellowpad, Gringo 2, Orca, Ladies First, Stribor, X-Cite


Dnevni red:

1. Analiza dosadašnje suradnje s D-Marinom i projekcija buduće suradnje
2. Bodovanje u sezoni 2018. i izrada offshore ljestvice
3. Razno


AD 1) 
Analizirana je ovogodišnja suradnja s D-Marinom i izneseni su stavovi pojedinih posada o tome što bi se moglo promijeniti i unaprijediti. Reakcije su uglavnom pozitivne i izražena je želja za nastavkom suradnje i u 2018. godini a koju bi trebalo potvrditi na sastanku koji će se nastojati organizirati u siječnju 2018.


AD 2) 
Izneseno je nekoliko prijedloga o tome kako da se boduju regate i kako da se odbacuju najlošiji rezultati. Donesen je zaključak o promijeni koeficjenta kojim se multipliciraju rezultati s Uskršnje regate i Prvenstva Hrvatske, a ostale promjene još treba razraditi prije objavljivanja Pravilnika za 2018. godinu.


AD 3) 
Predstavnici jedrilice Fever su iznijeli želju talijanskih jedriličara da sudjeluju na regatama za Kup u 2018. godini s obzirom na najave održavanja ORC Svjetskog prvenstva u Šibeniku 2019. godine. Njihova želja je prihvaćena s odobravanjem i donesena je odluka da se u predstojećim razgovorima s D-Marineom pokušaju dogovoriti povoljni uvjeti boravka talijanskih jedrilica u D-Marin marinama za vrijeme održavanja regata za Kup.