CRO ORC D-Marin Kup je serija najvažnijih ORC regata u Hrvatskoj s ciljem promocije i razvoja sportskog jedrenja prema ORC pravilima i propisima kroz suradnju klubova organizatora regata u sveukupnoj nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza

X-Cite bez greške

 

Otvaranje CRO ORC D-Marin Cupa je prošlo u vrlo optimističnom tonu po pitanju nastavka sezone. Deset jedrilica i savršeni uvjeti na moru su obilježili prvi proljetni vikend u ovoj godini.

Novi sponzori Kupa, D-Marin Grupa su nas ugostili u svojoj marini na granici Sukošana i Bibinja, D-Marin Dalmacija.

Početne najave i prikupljanje prijava je nagovještavalo dosta veći odaziv posada nego što smo naviknuli kad je u pitanju regata u Zadru, ali izgleda se ovaj put poklopilo nekoliko motivirajućih faktora. Osnovni razlog pomicanja termina Zadar ORC Cupa iz svibnja u ožujak je što turistička sezona počinje sve ranije i jedan dio posada i jedrilica koje jedre u Kupu u to vrijeme su zauzeti poslovni obavezama. Drugi razlog je što se ovakav termin regate može iskoristiti kao priprema za Uskršnju regatu, a sigurno je značajan razlog ulazak u Kup novog sponzora i prestanak naplate startnina za članove Udruge ORC jedriličara.

Od deset jedrilica koje su stigle u D-Marin Dalmaciju devet ih se prijavilo s ORC International svjedodžbama, a jedna s ORC Club svjedodžbom. Najdraža te jedina je na ovaj način službeno postala prva jedrilica koja je prijavljana po ovom kriteriju i nadamo se da će njen primjer slijediti i druge jedrilice koje imaju Club svjedodžbu, a njih je mnogo više nego jedrilica s International svjedodžbom. Naravno i jedrilice koje se nalaze u charteru, a posjeduju Club svjedožbu su više nego dobrodošle za sudjelovanje u Kupu. Tako da nema ograničenja po pitanju vlasništva nad jedrilicom i svi koji žele odmjeravati snage s najboljima su dbrodošli!

Kako je na ovoj regati Najdraža te jedina bila jedina jedrilica s Club svjedodžbom Regatni odbor ju je morao priključiti većinskoj skupini. Da je bila baš Club skupina možda bi njeni rezultati bili drugačiji, ali ovako je bila u dosta težem početnom položaju.

U subotu je iza 11 sati zapuhala tramontana. Na refule je bilo i do desetak čvorova. Vrlo lijep sunčan dan... vrhunski uvjeti za zagrijavanje i vraćanje u formu. Regatno polje je bilo duljine od oko 5.5NM i sva tri starta su išla brzo jedan za drugim.

Po ovako laganim uvjetima Biogradski X-Cite e bio dominantan u odnosu na ostatak flote i ulazio je u cilj sa značajnom vremenskom prednosti. Za njim su slijedile ostale jedrilice, skoro pa doslovno po svojoj veličini. Međutim, u korigiranom vremenu nekima d njih to nije bilo dovoljno za bolje pozicije na rezultatskoj ljestvici.

Dosta dobro je uvjete ne moru koristio i drugi "iks". Ramona (X-35) je pokazala da može razvijati poprilične brzine, ali po računalo je ispalo da je trebala biti još bolja.

Među ostalim manjim jedrilicama vrlo dobro jedrenje je pokazala i Ladies First. U ovu sezonu je ušla sa značajno pomlađenom posadom i izgleda da je to bio vrlo dobar potez. Vrlo dobrim jedrenjem subotu su završili na drugom mjestu u generalnom plasmanu! Veselje i užitak penjanja na pobjedničko postolje u nedjelju, pokvario im je Gringo 2 koji je nakon pet jedrenja i jednog odbacivanja imao jednak broj bodova kao i oni, ali s više drugih mjesta. Možda bi kao kuriozitet trebalo spomenuti da je Gringo 2 pobijedio Ladies za dvije sekunde, jer je u dva plova bio bolji za po jednu sekundu.

Imeđu X-Citea i Gringa, na drugom mjestu, završila je jedina Slovenska posada. Jedrilici Sky na kormilu je bio njen vlasnik Marjan Kočila, a u taktici mu je pomagao Tomislav Bašić. U subotu je ovaj veliki Elan 450 krenuo s 5. mjestom u prvom plovu i penjao se po jednu stepenicu u svakom idućem, a u nedjelju po jakom vjetru je pokazao sve svoje mogućnosti i čak pobijedio u 5. jedrenju.

Posada JK Medveščak, na bolidu Yellowpad, se slično kao i Sky polagano uigravala i kako je regata odmicala ostvarivala sve bolje plasmane. Ramona im je pobjegla za jedan bod te su završili kao 6. u generalnom poretku.

Nakon duže pauze u Kupu su jedrile dvije posade iz Pule. First 40.7 Orca i maleni Elan 333 Polaris. Zaninijeva posada je u subotu s 12 bodova držala treće mjesto generalno, ali nakon ozljede jednog od članova posade u nedjelju prije isplovljavanja nisu mogli kvalitetno nastaviti s natjecanjem, pa čak posljednji plov nisu ni startali.

Za razliku od njih posada Edija Golje nije imala takvih problema, ali bodovno su se stalno nalazili između 7. i 9. mjesta.

Jedno mjesto bolji od njih su završili momci koji inače jedre na jedrilici Mareus II. Ovaj put su nastupili s jedrilicom 01 Express jer na njihovom Firstu 40.7 još uvijek nisu završeni radovi s kojima se pripremaju za nastup na ovogodišnjem ORC Svjetskom prvenstvu.

S obzirom na broj jedrilica iz grupe B koje su zajedrile na ovoj regati u 2017. također će se odvojeno bodovati i grupa A i grupa B. Toga nije bilo u posljednje vrijeme, pa se nadamo da će i to biti dodatni motiv za sudjelovanje još više "manjih" jedrilica na ostalim regatama za Kup.

Iduća regata iz ovogodišnjeg ciklusa je za dva vikenda na Hvaru.

 
 

Bodovne regate u 2017.

1

Zadar ORC Cup, Zadar 25-26. 03.2017.

JK Uskok, Zadar & D-Marine Sukošan
2

21. Uskršnja regata, Hvar 06-08.04.2017.

JK A.N.A., Bakar
3

Šibenik ORC Cup, Šibenik 29-30.04.2017.

JK Val, Šibenik & D-Marine Šibenik
4

ORC prvenstvo Splita, Šibenik 30.09.-01.10.2017.

JK Spinut, Split & D-Marine Šibenik
5

Prvenstvo Hrvatske, Šibenik 02.-05.11.2017.

JK Val, Šibenik & D-Marine Šibenik
6

ORC grand finale, Šibenik 25-26.11.2017.

JK Val, Šibenik & D-Marine Šibenik