CRO ORC D-Marin Kup je serija najvažnijih ORC regata u Hrvatskoj s ciljem promocije i razvoja sportskog jedrenja prema ORC pravilima i propisima kroz suradnju klubova organizatora regata u sveukupnoj nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza

Novosti za 2017.

 

Već neko vrijeme je šira javnost upoznata s informacijom da je ORC Udruga tijekom prosinca i siječnja bila u pregovorima s D-Marin grupom vezano uz sponzorstvo regata za Kup u sezoni 2017.


Pregovori su uspješno dovedeni do kraja i par dana prije održavanja prve regate za Kup predviđeno je potpisivanje ugovora!

Ugovorom se D-Marin grupa obavezuje da će sponzorirati 5 regata za Kup (bez Uskršnje regate koja je pod pokroviteljstvom PBZ-a) s financijskim iznosom od 12.000 kuna po regati. Na taj način će se pokriti skoro svi troškovi regata i jedriličari koji su članovi Udruge ORC jedriličara biti će oslobođeni plaćanja startnine.
Što se tiče vezivanja jedrilica u marinama domaćinima ono će biti omogućeno dan prije regate i za vrijeme održavanja bez naknade.
Uskršnja regata se već tradicionalno godinama organizira bez startnine, a tako je najavljeno i za ovu godinu.

Od ove godine ORC Kup se proširuje i na jedrilice koje imaju samo ORC Club svjedodžbu. I jedrilice s Club i jedrilice s International svjedodžbama imat će regate u istim terminima, a oni za 2017. godinu izgledaju ovako (klubovi su samo nositelji regata prema HJS):

  25 - 26. 03. Zadar ORC Cup, JK Uskok D-Marin Dalmacija (Bibinje-Sukošan)  
  06 - 08.04. 21. Uskršnja regata, JK A.N.A. Hvar  
  29 - 30.04. Šibenik ORC Cup, JK Val D-Marin Mandalina (Šibenik)  
  30.09 - 01.10. ORC prvenstvo Splita, JK Spinut D-Marin Mandalina (Šibenik)  
  02 - 05.11. ORC Prvenstvo Hrvatske, JK Val D-Marin Mandalina (Šibenik)  
  25 - 26.11. ORC Grand Finale, JK Val D-Marin Mandalina (Šibenik)  

 

Detalji o formatu bodovanja za Club skupinu i sam princip natjecanja bit će ubrzo objavljen.

Spomenuto članstvo u Udruzi ORC jedriličara se može ostvariti kao i ranijih godina, uplatom godišnje članarine. Iznos godišnje članarine ostaje nepromijenjen i iznosi 1000 kuna.
Jedrilicama koje su u privatnom vlasništvu članarina se veže uz samu jedrilicu, neovisno o tome da li je jedrilica s International ili Club svjedodžbom.
Što se tiče jedrilica koje će se iznajmljivati iz charter flota tu će biti dvije opcije. Prva opcija je da posada koja iznajmljuje različite jedrilice u charteru može članarinu vezati uz kormilara. Druga opcija je ako charter firma uplati članarinu od 2000 kuna onda će s njom biti pokrivene sve jedrilice s ORC Club svjedodžbama iz njene flote.

Ekipe koje žele sudjelovati na regatama za Kup, a nisu članovi Udruge plaćat će startnine jednake kao što su bile i prehodnih godina, a to je iznos od 200 kuna po članu posade po regati.

Što se tiče Prvenstva Hrvatske, zbog trajanja od tri dana i zbog potrebe za većim brojem sudaca zbog kategorizacije regate, povećani su i troškovi pa sponzorski iznos D-Marinea ne pokriva sve troškove.
Članovima Udruge za PH startnina će biti 100 kuna po članu posade, a za one koji nisu članovi Udruge startnina će biti 200 kuna po članu posade.

Članarine se mogu uplatiti na žiro račun Udruge koji je istaknut na ovom linku.

Pozdrav svima i nadam se da se vidimo u što većem broju na regatnim poljima!

 

 

 
 

Bodovne regate u 2017.

1

Zadar ORC Cup, Zadar 25-26. 03.2017.

JK Uskok, Zadar & D-Marine Sukošan
2

21. Uskršnja regata, Hvar 06-08.04.2017.

JK A.N.A., Bakar
3

Šibenik ORC Cup, Šibenik 29-30.04.2017.

JK Val, Šibenik & D-Marine Šibenik
4

ORC prvenstvo Splita, Šibenik 30.09.-01.10.2017.

JK Spinut, Split & D-Marine Šibenik
5

Prvenstvo Hrvatske, Šibenik 02.-05.11.2017.

JK Val, Šibenik & D-Marine Šibenik
6

ORC grand finale, Šibenik 25-26.11.2017.

JK Val, Šibenik & D-Marine Šibenik