ORC novosti

Udruga ORC jedriličara

Od ove sezone Udruga ORC jedriličara vodi računa o dvije rang ljestvice po pitanju ORC razvrstanja.

Uz već klasičnu D-Marin CRO ORC Cup ljestvicu od ove godine bodujemo i CRO ORC Offshore. Niz od 9 regata koje se boduju po ORC club formulama.

Nažalost, obje ljestvice nisu dobivene po kompletnom programu. Za D-Marin CRO ORC Cup nisu odjedrene dvije regate, dok su kod Offshore odjedrene sve, ali na dvije nije bilo prijavljenih u ORC skupini.

Bodovna situacija na D-Marin CRO ORC Cup ljestvici je bila manje više slična onoj lanjskoj. Od početka je dominirao X-Cite u dijelu bodovanja jedrilica, dok je na ljestvici kormilara najbolji bio Luka Jerčić. Razlog u raskoraku je što na X-Citeu nisu cijelo vrijeme bili isti kormilari, pa su te bodove podijelili između sebe.

Jedina važnija razlika u odnosu na 2017. godinu je što se nisu odvojeno bodovale ORC A i ORC B skupine. Naime, po Pravilniku se to ne radi ako na prvoj regati nije bilo dovoljno jedrilica za formiranje ovih skupina.

Što se tiče druge ljestvice bodove dobivaju samo jedrilice, neovisno o kormilaru i posadi. To je ove godine najbolje odgovaralo jedrilici Stribor koju je jedna posada vozila na Regati 1000 otoka, a druga na ostalim regatama iz jesenskog dijela prvenstva. Tako se vlasnici ovog Grand Soleila mogu pohvaliti prvom titulom ljestvice za koju se nadamo da će povećati ORC bazu među hrvatskim jedriličarima.

Ove dvije ljestvice možete pronaći na priloženim linkovima:

Čestitke pobjednicima i vidimo se dogodine u većem broju... ipak je Šibenik domaćin ORC Svjetskog prvenstva! 

 

Generalni sponzor

Hrvatski jedriličarski savez

Ocean Racing Congres

Facebook